Balığın saklanması

Hangi besin nasıl saklanmalı. Besinlere göre saklama yöntemleri
Cevapla
Kullanıcı avatarı
titizanne
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 1030
Kayıt: Cum May 26, 2017 8:14 am
Cash on hand: Locked
Bank: Locked
Konum: İstanbul
Has thanked: 3 time

Balığın saklanması

Mesaj: # 195Mesaj titizanne
Pzt May 29, 2017 10:57 am

Kısa bir süre sonra kullanılacak balıklar buz içerisinde veya 0oC’nin altında bekletilir. Balıkların uzun süre saklanması ise çeşitli yollarla olur. Bunlar; dondurma, tuzlama, konserve ve kurutmadır. Ülkemizde en çok konserve, tuzlama ve dondurma yöntemleri uygulanır. Balıklar -32 oC de dondurularak -18oC de 3-6 ay saklanabilir.

kaynak:araş.görv.Merve AYDIN,çocuk beslenmesi,Atatürk üniversitesi,s:3-8



asliaygen
Üye
Üye
Mesajlar: 31
Kayıt: Sal May 30, 2017 6:52 am
Cash on hand: Locked
Konum: Adana

Re: Balığın saklanması

Mesaj: # 244Mesaj asliaygen
Sal May 30, 2017 7:54 am

Balık çok saklamamak gerektiğini düşünüyorum. Taze taze vermek lazım

trouzendy
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 12
Kayıt: Prş Haz 01, 2017 8:49 am
Cash on hand: Locked

Re: Balığın saklanması

Mesaj: # 23284Mesaj trouzendy
Sal Eyl 19, 2017 7:44 pm

Ben mecburen aldıgım balığı yiyebileceği kadar parcaya bölüp dondurucuya koyuyorum.

cok bekletmeden haftalık alıyorum. ama yine de dondurucuya giriyor :/

Burcum89
Üye
Üye
Mesajlar: 19
Kayıt: Çrş Haz 07, 2017 12:04 pm
Cash on hand: Locked
Konum: Söke
Been thanked: 1 time

Re: Balığın saklanması

Mesaj: # 23464Mesaj Burcum89
Çrş Eyl 20, 2017 1:29 pm

Bende bölüp saklıyorum. Zaten çok az tadına bakıyor.

Cevapla

“Besinleri Nasıl Saklamalıyım?” sayfasına dön