Sebzeler Ve Meyvelerin Saklanması

Hangi besin nasıl saklanmalı. Besinlere göre saklama yöntemleri
Cevapla
Kullanıcı avatarı
titizanne
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 1030
Kayıt: Cum May 26, 2017 8:14 am
Cash on hand: Locked
Bank: Locked
Konum: İstanbul
Has thanked: 3 time

Sebzeler Ve Meyvelerin Saklanması

Mesaj: # 201Mesaj titizanne
Pzt May 29, 2017 11:01 am

Taze sebze ve meyveler, buzdolabında sebzelikte saklanmalıdır.

Çeşitli sebze ve meyveler (patlıcan, biber, kayısı, incir, bamya, domates gibi), kurutularak saklanabilir. Kurutma işlemi hava akımı olan ve gölge bir yerde üstü bez ile kapalı olarak yapılmalı, vitamin kayıpları oluşacağından güneş altında kurutulmamalıdır.

Yeşillenmiş ve filizlenmiş patateste zararlı (toksik öğe) miktarı artar. Bu nedenle patatesin saklama ilkelerine dikkat etmek gerekir. Patates kuru, karanlık ve serin yerlerde saklanmalıdır.

kaynak:araş.görv.Merve AYDIN,çocuk beslenmesi,Atatürk üniversitesi,s:3-8



Cevapla

“Besinleri Nasıl Saklamalıyım?” sayfasına dön