Et ve Et Ürünlerinin saklanması

Hangi besin nasıl saklanmalı. Besinlere göre saklama yöntemleri
Cevapla
Kullanıcı avatarı
titizanne
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 1030
Kayıt: Cum May 26, 2017 8:14 am
Cash on hand: Locked
Bank: Locked
Konum: İstanbul
Has thanked: 3 time

Et ve Et Ürünlerinin saklanması

Mesaj: # 3622Mesaj titizanne
Pzt Ağu 14, 2017 9:46 am

Et, kasaplara mezbahada kesilip 0-1 oC’de 24 saat bekletildikten sonra dağıtılır. Et kasaplarda da beklemeyeceğinden kasaplardan satın alınan etler soğuk yerlerde (buzdolabında) tutulur. Kıyma haline getirilmiş et buzdolabında bir günden çok bekletilmez.
Parça etler ise iki üç gün bekletilebilir.
Etler daha uzun süre saklanmak istenirse pişirilecek miktarlara ayrılıp, yağlı kağıda sarılarak buzlukta (-2 oC de) birkaç hafta saklanabilir. Etler soğuk depolarda -32 oC de dondurularak -18oC de uzun süre saklanabilir. Donmuş et soğuk yerde buzdolabında çözdürülür.

Çözülmüş etler tekrar dondurulmaz.

kaynak:araş.görv.Merve AYDIN,çocuk beslenmesi,Atatürk üniversitesi,s:3-8



Cevapla

“Besinleri Nasıl Saklamalıyım?” sayfasına dön