HANGİ BESİNLER ALERJİYE NEDEN OLUR?

Bebeğinizde oluşan gıda alerjisi hakkında çözüm ve öneriler
Acil durumda ne yapmalıyız?
Cevapla
Kullanıcı avatarı
titizanne
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 1030
Kayıt: Cum May 26, 2017 8:14 am
Cash on hand: Locked
Bank: Locked
Konum: İstanbul
Has thanked: 3 time

HANGİ BESİNLER ALERJİYE NEDEN OLUR?

Mesaj: # 133Mesaj titizanne
Pzt May 29, 2017 7:48 am

İnsanlar doğduktan sonra yaşamlar boyunca binlerce farklı besin ile karşılaşmaktadırlar. Bu besinlerin içerisinde besin öğesi dediğimiz daha küçük yapı taşları mevcuttur.
Bunlar; protein, yağ, karbonhidrat, su ve vitamin ve minerallerdir. Hazır gıdalarda ise tüm bu besin öğelerine ek olarak gıda katkı maddeleri eklenmektedir.

Besin öğeleri arasında alerjiye yol açan maddeler genellikle protein yapısındadır. Her insan herhangi bir besine karşı alerjik tepki verebilirse de insanlarda sıklıkla alerjiye neden olan besinler şunlardır
(1): İnek sütü, yumurta, balık ve kabuklu deniz ürünleri, kabuklu ve yağlı kuruyemişler (fındık fıstık gibi), tahıllar, etler, meyveler, sebzeler ve kurubaklagiller, baharatlar ve çeşni vericiler, çikolata, bal ve bazı içecekler.Bu besinlerden bazıları diğerlerine göre daha sık alerjiye neden olurlar. Örneğin: süt ve yumurta meyve sebzelere göre daha sık alerjik reaksiyona neden olur. Yine bu besinlerden bazıları da diğerlerine göre daha ciddi reaksiyonlara neden olurlar (yer fıstığı ve ağaç fıstıkları). Bazı besinler özellikle erken çocukluk döneminde alerjik reaksiyonlara neden olurken (12-24 ay inek sütü alerjisi), bazıları ise hayat boyu devam eder (fıstık alerjisi gibi).

Bilgiler www.blwturkiye.com sitesinden alınmıştır.



Cevapla

“Bebeklerde Alerji ve İlkyardım” sayfasına dön