Lohusa şerbeti nedir, nasıl yapılır?

Cevapla
Kullanıcı avatarı
titizanne
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 1030
Kayıt: Cum May 26, 2017 8:14 am
Cash on hand: Locked
Bank: Locked
Konum: İstanbul
Has thanked: 3 time

Lohusa şerbeti nedir, nasıl yapılır?

Mesaj: # 23893Mesaj titizanne
Sal Eki 31, 2017 7:38 am

İşte güzel geleneklerimizden birisi daha. Lohusa ziyaretlerinin vazgeçilmezlerinden birisidir lohusa şerbeti. Yeni doğan bebeği ziyatere gelenlere soğuk veya sıcak olarak servis edilir. Hatta eski zamanlarda ziyarete gelenlerden öte eş, dost ve akrabalara sürahi içinde evlerine dahi gönderilirmiş. Bebek erkek ise sürahinin boğazına, bebek kız ise sürahinin kapağına tülbent bağlanırmış.

Lohusa şerbetinin içindeki baharat karışımı ve şeker nedeniyle, anneye bir rahatlama hissi verdiği hatta anne sütünün kalitesini bile arttırdığı söylenir.

Eskiden baharat karışımları evde hazırlanır ve kaynatılırmış. Günümüzde ise şerbet çeşitli baharatlar ve kırmızı rengini veren gıda boyası eklenerek hazırlanmış logusa şekerleri ile yapılıyor. Bu şekerleri aktarlarda bulabilirsiniz.

Malzemeler
400 gr lohusa şekeri
8-9 adet karanfil
3 çubuk tarşın
2 su bardağı şeker
1 litre su

Hazırlanışı
Tüm malzemeyi tencereke koyun ve 20 dakika kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra tarçın ve karanfilleri içinden alın ve şerbeti bir sürahiye dökün. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Resim



Cevapla

“Lohusalık Dönemi” sayfasına dön